TSK-Synchro terugslagkleppen voor rioolgemaal Dordrecht

Opdrachtgever: Gemeente Dordrecht
Locatie: Rioolgemaal Dordrecht
Producten: TSK-Synchro DN700XR extra kort

De gemeente Dordrecht heeft een hoofdrioolgemaal met DN700 persleidingen. Hierin zitten drie hydraulische terugslagkleppen gemonteerd met erg korte inbouwlengte. De gemeente nodigde Arveon medio 2013 uit wegens enorm veel onderhoud aan hun keerkleppen.

Het rioolwater bevat steeds meer vezelmaterialen waardoor de oude keerkleppen erg snel verstopt raken. De inspectie opening van de korte kleppen is dermate klein dat voor reiniging vaak de gehele klep uitgebouwd moet worden. Dit gebeurde soms wekelijks; de kosten in stilstand en manuren laat zich raden.

De uitdaging voor Arveon lag in het fabriceren van een klep met de korte inbouwmaat. Onze standaard DN700 klep heeft een inbouwlengte van 1,5 meter. In dit gemaal is maar ruimte voor maximaal 1,1 meter. Onze engineering is het gelukt een speciale korte uitvoering te ontwerpen, met behoud van de antiwaterslag functie.

De gemeente Dordrecht heeft zich door andere Arveon klanten laten informeren over de minimale vervuiling van de Arveon kleppen.

Gemeente Rotterdam inspecteert jaarlijks onze horizontaal ingebouwde kleppen. Dit is voor hen voldoende om ze verstoppingsvrij te houden. Via het grote inspectiedeksel is dit ook snel uit te voeren.

In januari 2015 is de eerste Arveon TSK-Synchro DN700XR terugslagklep gemonteerd in het hoofdgemaal.

De eerste resultaten zijn uitstekend. Geen verstopping, geen schadelijke waterslag.

Terug naar overzicht
info@arveon.nl +31 (0)316 820040