HDPE rioolgemaal voor Waterschap Rivierenland

Reactie van Wouter de Bie, Vakspecialist Werktuigbouw van Waterschap Rivierenland

Een rioolgemaal vervangen aan de rand van het dorp Wijngaarden, betekent werken op een postzegel met een uitdagende ondergrond. Daarnaast levert het de nodige overlast op voor de inwoners.

We wilden de overlast voor de inwoners zo klein mogelijk houden, daarom gingen we op zoek naar innovatieve oplossingen om bijvoorbeeld de bouwtijd op locatie zo kort mogelijk te houden.

We kwamen in contact met Arveon; zij lieten ons kennismaken met de mogelijkheden voor een prefab HDPE-rioolgemaal. Hier werden wij enthousiast van, omdat daarmee een kortere bouwtijd is te realiseren, het een duurzame oplossing is en het tevens financieel aantrekkelijker is ten opzichte van een betonnen variant.

Wat volgde was een goede samenwerking met Arveon, waarbij wederzijds vertrouwen een belangrijk onderdeel was. Gezamenlijk hebben we het prefab HDPE-rioolgemaal ontworpen en het tot in de kleinste details doordacht.

Het gemaal is inmiddels naar tevredenheid gerealiseerd en geïnstalleerd. We gaan met dit rioolgemaal de komende tijd meer operationele ervaring opdoen, maar tot op heden werkt hij 100% naar behoren.

Terug naar overzicht
info@arveon.nl +31 (0)316 820040