HDPE rioolgemaal voor Gemeente Arnhem

Opdrachtgever: Gemeente Arnhem
Locatie: Rioolgemaal Schuytgraaf Arnhem
Producten: HDPE prefab rioolgemaal

Voor gemaal Schuytgraaf 3, gelegen aan de rand van Arnhem, heeft Arveon een prefab HDPE rioolgemaal geleverd. Eerder leverde Arveon al een soortgelijk gemaal voor Schuytgraaf 2.

Het gemaal is ontworpen en gebouwd in samenwerking met zusterbedrijf Altop Kunststoftechniek. De vijf meter hoge HDPE opstelling is in twee delen gebouwd, om de benodigde onderdelen eenvoudiger en sneller te kunnen plaatsen. Later is het bovenste deel op het onderste deel geplaatst en is het geheel netjes afgewerkt.

De gemeente Arnhem wilde een ‘groene’ en een duurzame oplossing. Dat is mede de reden om voor kunststof te gaan en niet voor bijv. beton. Door pompen op juiste werkpunt te laten draaien, zal het hoogste rendement uit de installatie gehaald worden.

Ook was van belang dat de bewoners van de wijk in alle opzichten zo min mogelijk ‘last’ moeten hebben van het gemaal. Bij het ontwerp is er daarom voor gekozen om het gemaal zo onopvallend mogelijk te maken en het uitzicht van bewoners zo min mogelijk te beïnvloeden. De pompen in het gemaal hebben een laag toerental, waardoor het geluid tot een minimum wordt beperkt.

Eind oktober werd het prefab gemaal geplaatst. Samen met onze transporteur. Om het gemaal aan te sluiten, moest overigens een nieuwe persleiding onder het spoor aangelegd worden… Het voordeel van een prefab gemaal is snelle plaatsing, aansluiten van toevoer, persleiding en spanning. Hierdoor kunnen op locatie kosten bespaard worden. Zowel de betrokken partijen als de bewoners hebben geen problemen ervaren…

Terug naar overzicht
info@arveon.nl +31 (0)316 820040