Bergbezinkkelder met pompinstallatie voor Rijnstate Ziekenhuis

Opdrachtgever: Rijnstate Ziekenhuis
Locatie: Arnhem
Producten: Bergbezinkkelder met pompinstallatie

Op 28 juli 2014 is Rijnstate Arnhem getroffen door extreme neerslag die veel wateroverlast en schade heeft veroorzaakt. Met name in het souterrain was er veel materiƫle schade. Ook vielen de liften uit. Het hemelwaterafvoersysteem was niet toereikend om de extreme hoeveelheid regen af te voeren.

Naar aanleiding daarvan is een plan van aanpak uitgewerkt om de afvoercapaciteit van het hemelwater te vergroten. Aangezien Rijnstate Arnhem al meer dan 20 jaar positieve ervaringen heeft met de diverse pompinstallaties van Arveon, lag het voor de hand om dit bedrijf weer in te schakelen. Arveon ging hierbij een samenwerking aan met Dusseldorp. De combinatie en vakkennis van beide partijen bleek een uitstekende keus. Het plan is bovendien binnen het beschikbare budget gerealiseerd.

De realisatie van de bergbezinkkelder (met een inhoud van 55m3) met pompinstallatie (2 x 100m3/u) was een complexe uitdaging gezien de locatie. Ook de nieuwe persleiding voor de bergbezinkkelder was een flinke uitdaging. Deze diende namelijk naar het meters hoger gelegen parkeerterrein gebracht te worden, met passage van kritische infravoorzieningen op het terrein.

Roeland van der Meer van Arveon had de leiding stevig in handen en heeft het project van de start tot het einde uitstekend begeleid. Zelfs de rol van toezichthouder heeft Roeland voor zijn rekening genomen. Arveon heeft ons hierdoor volledig ontzorgd.

De bergbezinkkelder heeft zijn dienst inmiddels (2016) ruimschoots bewezen. De extreme regenval van afgelopen periode heeft niet meer tot problemen geleid.

Referentie door: Pierre van Zuijlen
Project Adviseur Rijnstate Arnhem

Terug naar overzicht
info@arveon.nl +31 (0)316 820040