Meer over de geschiedenis van Arveon

6 feb 2019

Oorsprong in Arnhem

De geschiedenis van Arveon ligt in Arnhem. De firma werd daar in 1977 opgericht. Arveon staat voor ‘Arnhemse Velden Onderneming’, vernoemd naar oprichter van der Velden. Het geel-zwarte logo was geïnspireerd op de Arnhemse voetbalclub Vitesse. Toen al was de onderneming gericht op het adviseren over en verkopen van afvalwaterproducten. Dankzij het dealerschap van fabrikant Strate werd in korte tijd een mooi netwerk opgebouwd in de afvalwaterwereld.

Groeien

In de jaren negentig besloot de oprichter een compagnon te zoeken, die vond hij in de heer Koster. In de jaren die volgden raakten steeds meer waterschappen overtuigd van de kennis van Arveon. Tegelijkertijd werd het assortiment uitgebreid met o.a. allflowlifts, pompen en muurdoorvoeren.

Arveon richtte zich niet langer alleen op advies en verkoop, maar zette ook serieuze stappen op het gebied van productontwikkeling. De terugslagkleppen werden uitgerust met een veerpakket en groter inspectieluik. Het innovatieve ontwerp werd enthousiast ontvangen door zowel ingenieurs als beheerders, omdat daarmee de kans op verstopping en (dus) het onderhoud sterk werden teruggebracht. Deze kleppen waren het begin van onze eigen TSK-Synchro.

Ontmoeting met Altop Kunststoftechniek

In diezelfde periode was Arveon genoodzaakt om een andere fabrikant te zoeken voor de terugslagkleppen. De ondernemers kwamen terecht in ’s-Heerenberg bij metaalbewerker Maweton. Eenmaal in ’s-Heerenberg kwam ook Altop Kunststoftechniek in beeld. De kunststofverwerker heeft toen diverse rioolgemalen voor Arveon ontworpen en geproduceerd. De samenwerking met eigenaren Chiel Berndsen en Joost Berndsen beviel zo goed, dat zij ook de handen ineensloegen voor de productie van de terugslagkleppen.

Overname

Inmiddels was het team van Arveon uitgebreid naar vier man. Toch hadden de ondernemers moeite om de hoeveelheid werk soepel te laten verlopen; ze groeiden harder dan ze konden lopen. Bovendien waren er geen opvolgers voor beide heren. Dat was voor hen het moment om het groeiende bedrijf ter overname aan te bieden. Na de nodige overleggen en onderhandelingen besloten de heren Berndsen het bedrijf over te nemen.

Arveon nu

In 2008 nam Roeland van der Meer de rol van bedrijfsleider op zich. Hij werkte voorheen bij Distrimex en had al ruime ervaring in de afvalwaterwereld. Sindsdien veranderde er veel voor Arveon. De voormalige eigenaren vertrokken, de productie van de terugslagkleppen verhuisde naar Oldenzaal, de gemalen werden in eigen huis gemaakt en op den duur ontstond een nieuw team van vier man sterk. In deze fase werden ook een nieuwe huisstijl en website ontwikkeld. Het Arnhemse geel-zwart werd verruild voor een moderne look in het blauw.

Sinds 2015 zijn de activiteiten en samenstelling van Arveon zoals we hem nu kennen. Met de verhuizing naar Beek in 2016 en de uitbreiding van het pand in 2020 is het bedrijf voorlopig gesetteld, samen met de zusterbedrijven. Het assortiment is in de loop der jaren verder uitgebreid en de productie van de TSK-Synchro is inmiddels (deels) verhuisd naar Turkije. De ondernemende en vooruitstrevende geest van de oprichters is dus nog steeds merkbaar.

We kunnen stellen dat Arveon een dynamische historie kent. Het was (en is nog steeds) een partij die door kennis en ervaring wordt gedreven om de beste oplossing te kunnen bieden voor de klant. Dat heeft ervoor gezorgd dat we in ruim 40 jaar zijn uitgegroeid naar de expert op het gebied van afvalwatertechniek.

Terug naar overzicht
info@arveon.nl +31 (0)316 820040